lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulun toivotukset ja tulevanvuoden suunnitelmia

Ihana rauhaisa Joulu! Nyt on saanut vähäksi aikaa unohtaa arjen ja kiireet.
Meillä Joulu meni suurinpiirtein vakiokaavalla. Aamusta käytiin pitkällä retkellä koirien(Susa, Sanni, Joiku, Ruusa, Ziru ja Pepita) kanssa. Pasi, Tiina, Kimmon ja minä kaksijalkaisista mukana. Sieltä nuot muutamat alla olevat kuvatkin.
Iltapäivällä syötiin minun sukulaisten kanssa mummolassa ja pukkikin kävi. Koiratkin saivat jokainen oman pakettinsa.
 Illaksi sitten mentiin vielä Kimmon vanhempien luo iltaa istumaan.
Vuosikin vaihtuu pian, taitaa olla yhteenvedon aika muistella mitä koirarintamalla tapahtuikaan...
Vuosi toi tullessaan menestystä ja välillä pieniä pettymyksiäkin. Päällimmäisenä mieleen tulee tietenkin Joiku, Ruusa ja Sannin mestaruus ja menestys Norjassa.
Mutta käympä läpi ensin Pepitan ja sen jälkeläiset. Pepita itse voi mainiosti, kuulo sillä on mennyt mutta muuten oikein vetreässä kunnossa. Se täyttää 11 maaliskuussa.
Jälkeläisillekin kuuluu pääasiassa hyvää. Tuloksia on tullut TOKO:ssa, rally-Tokossa, taippareissa,  ja näyttelyissäkin.
Yksi jälkeläisistä siirtyi kuluneena vuotena vihreämmille metsästysmaille, Elmo(Be-Cool) 7-vuotiaana. Sillä oli todennäköisesti syöpä.
Huntilla(Be-Huntter) on ollut niskan kanssa jo pidemmän aikaa ongelmia, sillä on jotain nikamamuutoksia jotka aiheuttavat sille kipua. Kortisoonilla kokeillaan sitä hoitaa.
Franco vaihtoi kotia keväällä minun tietämättäni, kuulin asiasta jälkikäteen. Sillä on nyt ainakin yksi pentue.
Zirulla oli hyvä vuosi metsästyksellisesti. Se pääsi oikeaan hirviparatiisiin pyyntiin ja sille ammuttiinkin syksyllä 9 hirveä.
Zirun jälkeläiset on nyt taineet kaikki "suunsa avata".
Ziru onkin nykyjään virallisesti vain "Kimmon koira", joten karhukoiria-pentueita ei Hunajan-kenneliin ainakaan vähäänaikaan tule lisää.
Takitan jälkeläisillä on vielä tällekin vuotta saatu paljon onnistumisia, Sannin menestys, Ultra-Smart ruotsissa oli ajellu ykkösiä, Tessasta KVA ja Ellin Naisajojen voitto.
Lisäksi lapsenlapset on tahkonneet tuloksia ympäri suomen. Sanottakoon että SM-kisoissa 2015 oli kolmestatoista koirasta Takitan yksi lapsi, viisi lapsenlasta ja kaksi lapsenlapsenlasta  =D
Sannin jälkeläisistä eka pentuus näyttää olevan aika tiukkia kaikki. Kovasti toivoisin että herkistyisivät vielä tuosta. Ajaa osaisivat kyllä mutta haukku vaan meinaa välillä unohtua.
Nuorempi pentuus vaikuttaa lupaavalta, ovat nyt vuosikkaita.
Varsinkin nartut (ja pari urosta)ovat ajelleet jo pitkiäkin ajoja ja kaatojakin niille saatu jos kuinka monta. No Janelle ei vissiin ole taidettu vielä kaatoa saada(?). Kettuakin ajaa ainakin pari niistä.
Joikun kanssa meinaan startata nyt hetimiten talvella kunhan saataisiin vain lunta vähän helpottamaan ajoa(meillä vielä lähes sula maa).
Jussalla hieman haku- ja ylösottohommat vastustaa mutta kyllä sekin ajaa ja jäniskin(ja olikohan parikin) jo ammuttu. Jussalla toisessa etusessa pahahko kasvuhäiriö. Lääkärissä sitä ei sen vuoksi ole käytetty mutta luulen että se on näillä lyhytjalkaisilla roduilla joskus esiintyvä kyynärnivelten kasvuhäiriö jossa raajojen luut kehittyvät väärin.
Ruusakin haukkui Jouluaattona ensimmäisen kerran pikkulintua =D Seuraili se tuossa taannoin pyytäkin mutta silloin ei haukkua vielä kuulunut.
Ensivuoden suunnitelmiin/tavoitteisiin voisi listata Joikulle ja sisaruksille ensimmäisiä koetuloksia, jouku tulos myös G-pentueelle, Joikulle ja Ruusalle näyttelytulos, Ruusalle eka kunnon linnunhaukku ja tiputus, toiveena olisi ainakin yksi KVA vielä Takitan jälkeläisistä(saas nähdä saanko kokeisiin =D ), Sannille hyvää menestystä SM:iin ja maaotteluun(mikäli uskallan sinne susi-alueelle sen kanssa lähteä) ja ehkäpä loppuvuodesta vielä viimeinen pentue sille.
Siinäpä ne kiteytettynä, toivottavasti en unohtanut mitään tärkeää...
Hunajan-kennel toivottelee rauhallista Joulun jatkoa ja menestystä vuodelle 2016!!

1 kommentti:

  1. Hyvää Uutta Vuotta myös sinne! Oli kiva lukea nämä kuulumiset. Erikoisterkut ja rapsut Pepitalle<3

    VastaaPoista